İş

Türkiye-Afrika İhracatçılar Platformu Toplantısı İstanbul’da Yapıldı

Afrika İhracatçı İşbirliği Toplantısı İstanbul’da yapıldı

İSTANBUL – TURCAF’ın İstanbul’da düzenlediği Afrika İhracatçıları iş birliği toplantısına ev sahipliği yaptı. Toplantıya Afrika ülkelerinden çok sayıda iş adamının yanı sıra Türk iş adamları da yoğun ilgi gösterdi.

Afrika İhracatçılar İşbirliği toplantısı TURCAF (Türkiye-Afrika İhracatçılar Platformu) tarafından İstanbul’da düzenlendi. Toplantıya Afrika ülkelerinden çok sayıda iş adamının yanı sıra Türk iş dünyasından da yoğun katılım oldu. Toplantıda, kıtalararası ticareti hedefleyen firmaların günümüz teknolojisinin olanaklarını kullanarak Afrika ülkeleriyle ticari faaliyetlerini daha kolay artırmalarına yönelik teknikler ve TURCAF’ın geliştirdiği yeni nesil ihracat sistemi de ele alındı. Toplantıya ilişkin de açıklama yapan TURCAF Başkanı Muhammet Ali Aras, şunları söyledi: “Turcaf (Türkiye Afrika İhracatçılar Platformu), Türkiye’deki üreticiler ile Afrika’daki alıcıları online olarak buluşturan bir sistem ama biz sadece dijital varlığı kullanmıyoruz. Afrika’daki üretici firmalarımızın da klasik pazarlama yöntemlerini kullanarak kıtada marka bilinirliğini artırarak sürdürülebilir ihracata destek veriyoruz.Bu yola 1998 yılında Afrika açılımı politikasıyla Cumhurbaşkanımız ve devletimizle birlikte başladık.2005 Yılı Afrika kıtası ilan edildi ve 2008 yılında Afrika Birliği’nin Türkiye’yi stratejik ortak olarak kabul etmesiyle aslında bir farkındalık yarattık. “Burada yapacağımız şey, üretici ve ihracatçı firmalarımızın Afrika kıtasına nasıl daha kolay ve güvenli ihracat yapacakları, nasıl daha güvenli bir şekilde Afrika kıtasına ihracat yapacakları. Orada alıcılarla görüşeceğiz ve ihracatta Afrika’nın sorunlarını nasıl çözeceğimizi konuşacağız.”

“Üreticilerin dijital varlıklarla Afrika pazarına açılmasını sağlayacağız”

Başkan Aras, TURCAF’ın yeni planlarıyla dijital varlıklar sayesinde üreticileri Afrika pazarına açtıktan sonra artık ikili ilişkileri güçlü bir şekilde bağlayacaklarını belirtti. Bunları bir şekilde birbirine bağlamak. Dijital platformumuza baktığımızda bir şirket profiliniz var. Çalışmalarınızı bu profile yükledikten sonra 42 ülkede reklam vererek sizin için müşteri topluyoruz. Bu müşterilerimizle eğer ihracat elemanınız yoksa ya da ihracatta sorun yaşıyorsanız web sitemiz üzerinden yapay zeka çeviri programları hakkında konuşabilir ve çok kolay bir şekilde ihracata başlayabilirsiniz. Ancak satış yapmışsam ve lojistik sürecin nasıl olacağını, fuarın nasıl olacağını, müşteriyle sürdürülebilir ihracata nasıl gireceklerini merak ediyorlarsa web sitemizden lojistik destek alabilirler, yardım alabilirler. gümrükleme, o ülkede neler oluyor. Etkinlikle ilgili haberler alabilir, şubenizle ilgili fuar takvimini takip edebilirsiniz. Klasik pazarlamada firmamız bize geldiğinde 12 saniyelik görseller çekip oradaki ulusal haber kanallarında yayınlıyoruz. Bölgede 12 ofisimiz var ve bu ofislerde oluşturduğumuz dergileri Afrika kıtasının her yerine dağıtıyoruz. Afrika’nın en işlek yerlerinde bayilik panolarımız var. Bu billboardlar sayesinde firmalarımıza reklam faaliyetleri yürütüyor, getirdiğimiz samimi alıcı heyetiyle üreticilerimizi ve üyelerimizi buluşturuyoruz. Ülkemizin Afrika politikasını destekliyoruz. Çünkü şu anda 2023 yılında Türkiye ile Afrika arasında 30 milyar dolarlık ihracat hacmimiz var. 2025 hedefimiz ise 50 milyar dolar. Bunun daha da artmasını istediğimiz için üretici ve ihracatçı firmalarımıza yüzde 90 destek sağlıyoruz” dedi.

Memleketi Mali’den eğitim almak için Türkiye’ye gelen, daha sonra iş hayatına atılan ve TURCAF dış ilişkiler direktörlüğü görevini yürüten Gedeon Sala, şunları söyledi: “Buraya okumaya geldim ama burada geçirdiğim süre içerisinde ticareti sevdiğimi fark ettim. Başkanımız Muhammet ile sohbet ettik. Bu sohbetimizde Afrika kıtasındaki ticareti konuştuk. “Bir bağ oluşturmak istedik ve Turcaf’ı kurduk. Turcaf, Afrika ile Türkiye arasında bir ihracat birliğidir. Eskiden burada insanlar sadece konferanslarla yönlendiriliyordu ama artık konferans istemiyoruz, ticaret istiyoruz, artık hem dijital hem de klasik sistemlerle çalışıyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu