Haber
Türk Gıda Kodeksi yönetmeliğinde güncelleme
ANKARA (İGFA) –Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Türk Gıda Kodeksi Bulaşanlar Yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Yönetmelik ile birincil üretim aşaması da dahil olmak üzere gıdanın üretim, üretim, işleme veya muhafaza aşamalarında veya kasıtlı olmasa da çevresel kirlenme sonucu gıdada bulunabilecek kirletici maddeler için maksimum limitler belirlendi. yemeğe eklendi.
Bu arada, yönetmelikte yer almayan ancak bilimsel çalışmalar sonucunda gıda güvenliğini tehdit ettiği ortaya çıkan kirletici maddeler için gıda işletmelerinin Bakanlığın talimatıyla önlem almasını sağlamak amaçlandı.
Söz konusu düzenlemenin detaylarına ulaşmak için tıklayabilirsiniz